Ja! Columns — 23 november 2012

Hallo allemaal, ik ben Willem. Ik hoefde niet lang na te denken toen ik door de redactie van Ja! werd gevraagd om een wekelijkse column te schrijven. Via deze plek wil ik jullie graag op de hoogte houden van mijn voortgang in aanloop naar mijn ultieme doel dit jaar: deelnemen aan La Ria de Navia. Een zwemtocht in open water van vijf kilometer in Spanje.

Ik train elke dinsdag en zondag in respectievelijk het Afrikaanderbad en Zwembad Charlois. Dit doe ik samen met mijn zwembuddy Arno Zuur. In 2010 zwommen we samen het Rondje Noordereiland van drie kilometer, maar ik wil meer. Vijf kilometer is misschien wat veel, maar door hard trainen ben ik ervan overtuigd dat we het gaan halen.

‘Vijf kilometer, dat moet toch wel lukken?’, zal je ongetwijfeld denken. Maar door mijn halfzijdige verlamming is het dubbel zo zwaar. Samen met Arno ontwikkelde ik een speciale zwemslag die je het best kan omschrijven als een borstcrawl met één kant van mijn lichaam. Dit wisselen we af met een aangepaste schoolslag. Deze is aangepast, omdat ik anders steeds rondjes zou zwemmen.

Via mijn blog zal ik, naast geschreven tekst, af en toe filmpjes posten over de voortgang van mijn zwemtocht.

Vorige week was ik te zien in het tv-programma KRO De Wandeling. Hierin kwam ook mijn passie voor zwemmen aan bod. Hier een linkje naar de uitzending.

Tot volgende week!

Willem Philipsen (28) is producer en componist. In het verleden was hij gitarist van bekende bands als Postmen, Treble en Soulvation. Door een herseninfarct raakte hij halfzijdig verlamd. Willem kan niet meer gitaarspelen, maar sinds zijn revalidatie is zwemmen zijn nieuwe passie. Komende zomer zwemt Willem in Spanje een tocht van vijf kilometer in open water. Als hij de finish haalt verbreekt hij zijn persoonlijke record van 3 kilometer. In aanloop naar zijn ultieme doel houdt hij voor Ja! wekelijks een blog bij. 

Fit voor niks

Fit voor niks

januari 21, 2013
Boerentrien goes 010

Boerentrien goes 010

januari 14, 2013
Maak je eigen wasmiddel!

Maak je eigen wasmiddel!

januari 14, 2013
Geheim

Geheim

december 31, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 30, 2012
Tijden veranderen

Tijden veranderen

december 22, 2012
Vind ik leuk!

Vind ik leuk!

december 20, 2012
Uitdaging Aanvaard!

Uitdaging Aanvaard!

december 14, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 11, 2012
Ontdek je plekje!

Ontdek je plekje!

december 07, 2012

Share

About Author

koen

(0) Readers Comments

Comments are closed.