Ja! Online — 11 mei 2012

Er is niets zo lekker als het eten van groenten en fruit die je zelf hebt gekweekt. En het is niet alleen erg lekker, het is ook een slimme bespaartruc. Dat dit alleen kan als je een tuin hebt, is absoluut een misvatting. Ook op het balkon is het mogelijk om je eigen gewas te zaaien. Het enige wat je nodig hebt is een pot of een bloembak en een beetje potgrond.

Let wel op wat voor soort plant je kweekt op een balkon. Een krop sla heeft bijvoorbeeld veel ruimte nodig om te groeien. Het is daarom niet verstandig om deze te kweken in een bloempot. Persoonlijk plant ik graag aardbeien, bieslook en veldsla in de potten op mijn balkon. Deze plantjes blijven veel kleiner en zijn daarom geschikt om te kweken als je in een flat woont.

Het fijne van het kweken van eigen groenten, is dat je er van verzekerd bent dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Het is puur biologisch. Je weet daardoor precies wat je eet. Daarnaast is het ook voor de kinderen of kleinkinderen leerzaam om te zien dat groente en fruit ook uit eigen tuin kunnen komen.

Persoonlijk hou ik enorm van bieslook. Heerlijk om te verwerken in de salade. Voordat ik ga koken, loop ik even naar het balkon en knip ik met een schaartje een aantal stukjes bieslook af. Het plantje groeit vanzelf weer aan.

Vergeet vooral niet om de plantjes af en toe water te geven. Elke week een klein beetje.

Veel plezier met tuinieren!

Tante Toos

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>