Ja! Columns — 22 december 2012

Laatst kreeg ik voor mijn verjaardag een bijzondere trui cadeau. Bijzonder, omdat het een zogenaamde vintage trui bleek te zijn. Gezien het vrolijke en kleurige ontwerp denk ik dat deze trui uit de jaren ’80 moet stammen.

Deze trui zette me aan het denken; het is een relikwie van een tijd die ver achter ons ligt. Een laatste der Mohikanen, die zijn carrière als vrolijke warmhouder prolongeert. Ik draag de trui dan ook met gepast trots.

Een ander visioen uit de vervlogen tijd dat bij me opkwam was Bill Cosby. Hij heeft immers het patent op veelkleurige truien. Toen ik opgroeide kwam de beste man, via het scherm, elke week weer de huiskamer binnen. Cosby stond me met raad en daad terzijde. En dat alles in soortgelijke truien als de mijne.

Nu loop ik het risico om als een oude man te klinken, maar mijn waarden en normen zijn  zwaar beïnvloed door de wijze levenslessen van deze komische familieman. Zo pas ik nog vaak aan één van zijn wijze uitspraken toe in mijn bestaan. ‘Is het glas halvol of halfleeg? Dat hangt ervan af of je de schenker of de drinker bent’.

In dit licht motiveert mijn trui me om minder te drinken en meer te schenken. En dat allemaal door een man die ik niet eens persoonlijk ken. Ik vraag me af welke tv-persoonlijkheid de huidige generatie ter hand neemt op het kronkelige pad des levens?

Willem Philipsen (28) is producer en componist. In het verleden was hij gitarist van bekende bands als Postmen, Treble en Soulvation. Door een herseninfarct raakte hij halfzijdig verlamd. Willem kan niet meer gitaarspelen, maar sinds zijn revalidatie is zwemmen zijn nieuwe passie. Komende zomer zwemt Willem in Spanje een tocht van vijf kilometer in open water. Als hij de finish haalt verbreekt hij zijn persoonlijke record van 3 kilometer. In aanloop naar zijn ultieme doel houdt hij voor Ja! wekelijks een blog bij. 

Fit voor niks

Fit voor niks

januari 21, 2013
Boerentrien goes 010

Boerentrien goes 010

januari 14, 2013
Maak je eigen wasmiddel!

Maak je eigen wasmiddel!

januari 14, 2013
Geheim

Geheim

december 31, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 30, 2012
Vind ik leuk!

Vind ik leuk!

december 20, 2012
Uitdaging Aanvaard!

Uitdaging Aanvaard!

december 14, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 11, 2012
Ontdek je plekje!

Ontdek je plekje!

december 07, 2012
Blije eikel

Blije eikel

december 05, 2012

Share

About Author

koen

(0) Readers Comments

Comments are closed.