Ja! Magazine — 14 augustus 2012

Vele duizenden kinderen in Nederland kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat hun ouders geen geld hebben voor een feestje. Voor de onlangs opgerichte stichting Jarige Job is dit niet te verkroppen. De stichting deelt speciaal voor deze kinderen verjaardagsboxen uit vol attributen voor een knalfuif. ,,Kinderen moeten hun klasgenootjes kunnen trakteren op iets lekkers. Anders worden ze vaak buitengesloten.”

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau zijn er in Nederland maarliefst 61.000 kinderen die in een sociaal isolement raken, omdat hun ouders weinig te besteden hebben. Deze treurige cijfers waren voor Huib Lloyd de reden om stichting Jarige Job op te zetten. ,,Het is een schrikbarend getal. Er zijn zelfs kinderen in Nederland die zich ziekmelden op hun verjaardag, omdat ze niet kunnen trakteren op school. Uit schaamte blijven ze liever thuis. Dit is voor ons niet te verkroppen. Hier wilden we iets aan doen. Al snel kwamen op het idee van de verjaardagsbox. We delen kartonnen partydozen uit , met daarin alle attributen om van een verjaardag een groot feest te maken. Van slingers en ballonnen tot aan kinderchampagne en cadeautjes toe”, vertelt Huib.

Opgeheven hoofd

Stichting Jarige Job werd ruim een jaar geleden opgericht en al snel liep het storm. De organisatie is met ruim veertig vrijwilligers actief. Ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar, die recht hebben op een voedselpakket van Voedselbanken Nederland, komen automatisch in aanmerking voor een verjaardagsdoos. ,,Het belangrijkste element van de box is de traktatie”, vertelt Huib, terwijl hij een doos vult met lekker. ,,Een kind moet op z’n verjaardag met opgeheven hoofd het schoolplein betreden. Glunderend van trots moet ie klasgenootjes kunnen trakteren op iets lekkers. Anders worden kinderen vaak buitengesloten.”

Voor meer informatie klik hier

Share

About Author

koen

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>