Ja! Columns — 07 december 2012

Als onderdeel van mijn conditietraining ben ik begonnen met elke dag wandelen; het houdt me fit en ik zie nog eens wat van onze prachtige Maasstad.

Zo liep ik laatst de Kruiskade af. Ik kwam uit bij Tiendplein en realiseerde me dat ik nog nooit verder dan voormalig poptempel Nighttown was geweest. Dit was dus een ‘first’ voor me. Ik ontdekte de Sweet Lifestyle Pop Up Store, waar Annemarie Nodelijk onder de naam Anniestijl haar zelfontworpen tassen verkoopt. Haar collega-ondernemer Beryl Valpoort is in hetzelfde pand gehuisvest. Met haar bedrijf Afrocandy verkoopt ze overheerlijk snoepgoed.

Ik maakte mijn entree en werd hartelijk ontvangen met thee en chocolade. Wat wil een mens nog meer? Terwijl we daar zaten werd de groep theedrinkers steeds verder uitgebreid met inspirerende mensen. Zo schoof ook schrijfster en documentairemaker Shanti Silos aan. Ik kreeg het vermoeden dat deze samenkomst rechtstreeks uit een boek kwam.

De gemene deler in deze samenkomst was dat eenieder van deze mensen op zijn eigen manier dagelijks bezig is met het najagen van dromen. Een speciale connectie voelde ik richting Annemarie. Ze is slechtziend, maar ondanks haar beperking laat zich niet kennen. Haar passie werkt aanstekelijk. Haar tassen zijn het tastbare resultaat van het doorzettingsvermogen van een geboren winnares.

De bijeenkomst raakte me diep. Het maakte dat ik dit gevoel ontzettend graag wil delen.

Zo zie je maar. Al denk je een stad goed te kennen, er zijn altijd nog genoeg plekjes om mooie mensen te ontdekken. Ik nodig jullie dan ook graag uit om af en toe tourist te spelen in je eigen stad. Ontdek je plekje!

Willem Philipsen (28) is producer en componist. In het verleden was hij gitarist van bekende bands als Postmen, Treble en Soulvation. Door een herseninfarct raakte hij halfzijdig verlamd. Willem kan niet meer gitaarspelen, maar sinds zijn revalidatie is zwemmen zijn nieuwe passie. Komende zomer zwemt Willem in Spanje een tocht van vijf kilometer in open water. Als hij de finish haalt verbreekt hij zijn persoonlijke record van 3 kilometer. In aanloop naar zijn ultieme doel houdt hij voor Ja! wekelijks een blog bij. 

Fit voor niks

Fit voor niks

januari 21, 2013
Boerentrien goes 010

Boerentrien goes 010

januari 14, 2013
Maak je eigen wasmiddel!

Maak je eigen wasmiddel!

januari 14, 2013
Geheim

Geheim

december 31, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 30, 2012
Tijden veranderen

Tijden veranderen

december 22, 2012
Vind ik leuk!

Vind ik leuk!

december 20, 2012
Uitdaging Aanvaard!

Uitdaging Aanvaard!

december 14, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 11, 2012
Blije eikel

Blije eikel

december 05, 2012

Share

About Author

koen

(0) Readers Comments

Comments are closed.