Ja! Magazine — 15 juli 2012

Wat doe je als je lieve hond ziek is, maar je hebt geen geld om hem te laten opereren? Veel mensen zien geen andere oplossing dan hun beste vriend naar het asiel te brengen. Met pijn in hun hart. Dat is nu verleden tijd. Een club idealistische dierenartsen is een uniek project gestart. Iedereen met een uitkering kan zijn of haar dier tegen de minimale kostprijs laten helpen. ,,Wij redden hier vijftig dieren per week.”

Asiel

,,We merkten dat steeds meer mensen door financiële problemen hun huisdier niet meer kunnen laten helpen bij een gewone dierenarts”, vertelt dierenarts Georgina Jansen. ,,Dan stonden ze voor de vreselijke beslissing om hun trouwe vriend naar het asiel te brengen. Maar voor veel mensen is hun hond of kat meer dan een huisdier. Het is hun alles. En voor het dier is het ook dramatisch om vanuit een warm huis ineens in asiel te belanden. Daarom zijn we dit initiatief gestart. Iedereen met een uitkering kan hier zijn huisdier, tegen de kostprijs, laten behandelen.”

Inchecken bij de receptie van Minimax voor een afspraak duurt langer dan bij een doorsnee dierenarts. ,,Iedereen moet met papieren kunnen aantonen dat hij of zij een uitkering heeft. Anders word je simpelweg niet geholpen. We hebben hier weleens mensen die ijskoud met een grote BMW ons terrein oprijden en gehuld in bontjassen plaatsnemen in de wachtkamer. Als ze niet kunnen aantonen dat ze een uitkering hebben, dan sturen we ze weg. Helaas is deze strenge controle noodzakelijk.”

Het verschil

,,Voorheen waren er veel mensen die een bezoek aan de dierenarts uitstelden, omdat ze bang waren voor de hoge kosten. Met alle gevolgen van dien. Door onze betaalbare behandelingen hoeven mensen in verreweg de meeste gevallen hun dier niet meer naar het asiel te brengen. We verlagen de drempel om naar de dierenarts te gaan. Daardoor maken wij voor een grote groep mensen het verschil”, lacht Georgina.

Adres dierendokter voor de minima via Google Maps

 

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>