Ja! Columns — 30 oktober 2012

Deze column is er eentje in de zendtijd voor de mannen. Zodat ze meer succes hebben bij de vrouwen. Bijvoorbeeld bij één van mijn vriendinnen, die het afgelopen weekend kwam logeren. Ze is een tikkie ouder dan dat ik ben, maar dat zie je amper. Hoe dat komt? Niet door een enorme klodder foundation, een Kunsthal-schilderwerk aan oogschaduw en mascara of een operatie met elastiekjes en botox. Nee, ze lacht gewoon veel en graag. Maar daar is wél wat voor nodig.

Een aantal single ladies hoor ik namelijk klagen over al die serieuze mannen, met een frons zo groot als de Maastunnel tussen hun borstelige wenkbrauwen. “Ze nemen alles zo serieus, terwijl ik juist als veertiger zo m’n best doe om er elke dag een feestje van te bouwen”, aldus die vriendin. De meeste dates die zij heeft, lopen altijd desatreus af. Binnen vijf minuten ligt het hele arsenaal aan wereldproblematiek op tafel, weet ze hoe hoog zijn hypotheek is en welke buurmannen in zijn straat een grotere auto hebben. Oh en, hoe akelig de stem van zijn ex-vrouw is. (Noot van ondergetekende: Ik kan nog een hele scriptie schrijven over hoe mannen de stem van vrouwen nadoen, maar dat komt nog weleens…)

Nu valt er zeker iets aan te merken op de selectieprocedure van die vriendin. Meestal zoekt ze mannen uit op puntschoenen, een indrukwekkend muziekinstrument en de wijze waarop ze hun sigaret vasthouden. Maar toch, ze wil eens een man die gewoon lol heeft en zichzelf en de wereld niet zo serieus neemt. Iets met slingers en zelf ophangen, je kent de uitdrukking.

Daar waar mannen nog te vaak denken dat ze in een driedelig pak met een Nespresso-apparaat en andere George Clooney-achtige accessoires de meeste indruk maken op de vrouwen, kwamen wij tot de conclusie dat we het meest eh…los kwamen van een man met donders goeie grappen. En wie ben jij om dat te concluderen? Ook maar een simpele interviewster van 30 jaar oud die de wijsheid niet in pacht heeft. Het lijkt me daarom zinvol om de cijfers er even bij te halen. Hier, pak aan. ‘Onderzoek wijst uit dat maar liefst 77 procent van de vrouwen, in alle leeftijdsgroepen, humor met stip bovenaan plaatst op het lijstje van eigenschappen die ze graag bij hun ware zouden terugvinden. Bij jongere generaties scoort humor zelfs nóg hoger, 84 % bij de 18 tot 24-jarigen.’ Katsjing!

Voordat je dus eindigt als een personage in Suske en Wiske en de Malende Mannen, of jouw voorhoofd vol denkrimpels door je vrienden in de kroeg gebruikt wordt om de pokerkaarten mooi overzichtelijk in neer te zetten…Relativeer, zucht eens diep en besluit overal de lol maar van in te zien. Heel goed ja, die mondhoeken nog iets meer naar boven. Ja, zo ja.

Smile! Dan mag je van ons – dat collectief van vrolijke wijffies – altijd je oude klusbroek aanhouden (sexy), gewoon filterkoffie zetten (ouderwets lekker), naar voetbal kijken (vinden wij ook best leuk ), een boer laten (doen wij namelijk ook graag) en je sokken door het huis laten slingeren. Ook als ze stinken ja. Grijns.

Volgens Brigitte Kaandorp hebben mannen namelijk ook veel meer reden om te lachen. Zie deze link.

Radiomaker en interviewer Marijke Roskam krijgt een enorme grijns van oprechte mensen, mooie gesprekken, goeie grappen én lekkere koffie. Tijdens haar werk voor BNR Nieuwsradio en Radio 2 – maar ook als debatleider – wordt ze geraakt door mensen met een bijzonder verhaal. De meest inspirerende onmoetingen lees je terug in haar wekelijkse column voor Ja!

Fit voor niks

Fit voor niks

januari 21, 2013
Boerentrien goes 010

Boerentrien goes 010

januari 14, 2013
Maak je eigen wasmiddel!

Maak je eigen wasmiddel!

januari 14, 2013
Geheim

Geheim

december 31, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 30, 2012
Tijden veranderen

Tijden veranderen

december 22, 2012
Vind ik leuk!

Vind ik leuk!

december 20, 2012
Uitdaging Aanvaard!

Uitdaging Aanvaard!

december 14, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 11, 2012
Ontdek je plekje!

Ontdek je plekje!

december 07, 2012

Share

About Author

koen

(0) Readers Comments

Comments are closed.