Ja! Magazine — 11 juli 2012

Cabaretier Jandino Asporaat is hot. Anoniem over straat gaan, is er voor hem niet meer bij. De man achter ‘De Dino Show’ moet om de paar meter handtekeningen uitdelen. Ook zonder pruik en plaknagels herkent iedereen de grofgebekte, fastfoodverkoopster Judeska. Eén van de meest populaire typetjes uit de sketch ‘FC KIP’. Maar Jandino, die momenteel werkt aan alweer zijn vierde theatershow, laat de roem niet naar zijn hoofd stijgen. In een openhartig interview met Ja! vertelt hij onder meer over zijn jeugd. De comedian had het vroeger niet breed. ,,Ik weet nog goed hoe we vroegen amper te eten hadden.”

,,Het beste gerecht dat ik ooit heb gegeten, heb ik zelf bij elkaar gesprokkeld. Vroeger hadden we een schooltuin, waar iedereen wat groente uit mocht meenemen. Veel kinderen moesten alleen niets weten van al die vervormde aardappelen, wortels en tomaten. Nou, ik wel. Ik ruilde ze voor Flippo’s en gaf ze aan mijn moeder. En geloof me, na drie dagen niet eten smaakt zelfs zoiets simpels als aardappels, uien en wat kruiden als een hemels gerecht.”

Ondanks alles bleef Jandino positief. In de afgelopen jaren groeide hij uit tot een succesvolle comedian. ,,Mijn sterkste punt is dat ik in mezelf geloof. Als kind wist ik al dat ik voor iets groots was voorbestemd. Toen dacht ik al dat iedereen naar mij keek. Dat klinkt misschien arrogant, maar ik ben ervan overtuigd dat je je eigen succes bepaalt. Natuurlijk zijn er tegenslagen in je leven. Maar het is aan jou of je het glas half vol of half leeg wilt zien. Wat dat betreft, is geluk een keuze. Morgen kun je dood zijn. Haal dus nu alles uit het leven wat erin zit!”

Benieuwd naar het volledige interview? HIER kan je het zesde nummer van Ja! downloaden.

Jandino als Judeska

http://www.youtube.com/watch?v=XUuIGQo17HQ

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>