Ja! Online — 11 juni 2012

Er is niets zo fijn als een heerlijke douche in de ochtend, zeg ik altijd maar. Het enige nadeel is dat je vaak zó van de warme straal geniet, dat het een hele opgave is om er weer onder vandaan te stappen. Je staat er al gauw tien minuten onder. Maar lang douchen kost veel energie en, zonder dat je merkt, dus ook veel geld. Zeker als het hele gezin van lang douchen houdt. Dan is de energierekening aan het einde van de maand niet mals.

Maar hoe krijg je jezelf en de andere gezinsleden nou zo ver, dat ze sneller de kraan uitzetten? Daarvoor heb ik een leuke en mooie oplossing. Draai het om; maak van kort douchen een gezinsspel! Zet een eierwekker neer bij de douche en zet die op maximaal 3 minuten. Dat is een mooie tijd om jezelf goed te wassen. Zodra de eierwekker rinkelt, draai je de kraan dicht. Zo weet je dat je in elk geval niet onnodig geld verspilt.

Maar je kunt er natuurlijk een uitdaging van maken om nóg sneller te douchen. Iedereen in het gezin mag, met gebruik van de eierwekker, proberen het familierecord ‘efficiënt douchen’ te verbreken. Plak een A4-tje met de namen op in de badkamer. Elke keer als iemand gedoucht heeft, schrijft hij of zij de tijd op die onder het warme water is gespendeerd.

Aan het einde van de week tel je alle douchetijden van het hele gezin op. Degene die het minst aantal minuten onder de warme straal heeft gestaan, krijgt een kleine verrassing van de anderen. Een spannend en leuk spel, dat uiteindelijk heel veel geld kan besparen.

Veel doucheplezier!

Toos

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>