Ja! Columns — 21 januari 2013

We zitten alweer in de derde week van het nieuwe jaar. Vaak zijn dit de dagen waarop allerlei goede voornemens een stille dood sterven. Stoppen met roken? Morgen. Trainen voor de marathon van Rotterdam? Volgend jaar. Mezelf lekker voelen? Uh… nou ja, dat, ja ehm: nu!

Want sport is er ook niet per se voor om een groot doel te bereiken. Je kunt het doen om af te vallen of dat perfecte lichaam te krijgen, maar het lichaam van een supermodel is gemaakt door Photoshop en hoe hard je ook rent: dat lichaam krijg je toch niet. Daarom moet je zorgen dat je geniet en het niet te serieus neemt, want anders verdwijnt je goede voornemen als een sigaret in een rookpauze.

In de eerdere columns hebben we steeds binnenshuis oefeningen gedaan. Met de schaatskoorts en mooie witte sneeuw is het tijd om eens naar buiten te gaan! Gewoon effe een blokje om lopen, is al werken aan je conditie. Hardlopen is voor de echte bikkels, want dat is met dit weer nou eenmaal geen pretje. Dus wie zich schuldig voelt over een dood voornemen, kan revanche nemen door eens 10 minuten hard te lopen in de vrieskou.

Maar lopen kan altijd nog. En je moet ervan houden. Wat dat betreft is schaatsen ideaal! Goed voor je conditie en puur genieten met warme chocomel binnen handbereik. En wat dacht je ervan om met de slee van een heuvel af te glijden? En nee, daar ben je nooit te oud voor. Echt nooit. Dus ren die heuvel op en slee gillend naar beneden. Dat is waarschijnlijk pittiger dan het hardlopen en schaatsen samen!

Lol hebben en tegelijk al je goede voornemens waarmaken, dat noem ik een perfect begin van 2013!

David Hompes (32) is journalist, maar bovenal gepassioneerd sporter. Hij ergert zich aan het feit dat mensen zich blauw betalen aan sportscholen. Volgens hem hoeft sporten niet duur te zijn. Elke twee weken geeft hij in zijn column tips voor een gratis topconditie. Thuis, op het werk of in het park, dankzij David heeft u straks een conditie waar een profvoetballer jaloers op is. 

Boerentrien goes 010

Boerentrien goes 010

januari 14, 2013
Maak je eigen wasmiddel!

Maak je eigen wasmiddel!

januari 14, 2013
Geheim

Geheim

december 31, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 30, 2012
Tijden veranderen

Tijden veranderen

december 22, 2012
Vind ik leuk!

Vind ik leuk!

december 20, 2012
Uitdaging Aanvaard!

Uitdaging Aanvaard!

december 14, 2012
Fit voor niks

Fit voor niks

december 11, 2012
Ontdek je plekje!

Ontdek je plekje!

december 07, 2012
Blije eikel

Blije eikel

december 05, 2012

Share

About Author

koen

(0) Readers Comments

Comments are closed.