Ja! Online — 11 mei 2012

Feestdagen, verjaarspartijtjes, een huwelijk of een geboorte. Er is altijd wel iemand die een cadeautje verdient. Om diegene te laten weten hoe speciaal hij of zij voor je is. Maar ja, wat doe je als je op zo’n moment even krap bij kas zit? Niemand wil met lege handen aankomen op een feestje. Ook al zou de ontvanger dat best begrijpen. Maar om je voor een aardigheidje in de schulden te steken, is ook zo wat. Dat helpt je alleen maar verder van de regen in de drup. Niet doen dus.

Maak daarom je eigen cadeaus in plaats van dure producten te kopen in de winkel. Bak een taart of koekjes. Of, wellicht nóg leuker: verzamel resten kaarsvet om thuis nieuwe kaarsen van te maken. Je zult ervan verbaasd staan hoe gemakkelijk dat is. Pak een paar glaasjes, hang er met een knijper een paar stukjes lont boven (50 cent per meter!), en smelt de restjes ‘au bain Marie’ op het gasstel. Op internet of in bibliotheekboeken, kun je precies zien hoe het moet.

Het mooie van deze cadeaus is dat ze recht uit het hart komen. De aandacht die je aan het persoonlijke cadeau hebt besteed, wordt enorm gewaardeerd. En als je het helemaal speciaal wilt maken, stop er dan ook een persoonlijk, handgeschreven briefje bij.

Ben je niet van het knutselen? Ook geen probleem! Geef dierbaren dan een persoonlijke tegoedbon. Beloof een avond op hun kinderen te passen, hun gras te maaien of op de huisdieren te passen wanneer ze op vakantie gaan. Geloof me, mensen waarderen dat vaak meer dan ‘zomaar’ een cadeautje.

Dikke kus,

Tante Toos

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>