Ja! Magazine — 08 juli 2012

Maurice en Denise worden binnenkort meneer en mevrouw Grosjean. Ze gaan trouwen. En een stuk luxer dan ze ooit hadden durven dromen. Het stel, voor de dagelijkse boodschappen afhankelijk van de Voedselbank, is één van de uitverkoren paren die namens het project ‘Vier de Liefde’ een sprookjeshuwelijk krijgt aangeboden. Helemaal gratis. Op 12 december 2012, om 12 uur precies, trouwen 12 bruidsparen op 12 unieke locaties in 12 provincies.

,,Financieel zitten we namelijk nogal wat krap”, klinkt het iets serieuzer. ,,Maurice zit momenteel in de schuldsanering. Na inhouding van allerlei lasten, houdt hij 60 euro leefgeld per week over. Voor de rest moeten we het doen met de 500 euro die ik als loon binnensleep. Geen vetpot dus. Zelf hadden we zo’n bruiloft nooit bij elkaar kunnen sparen.”

Het stel is Joanne, de Voedselbank en alle sponsors dan ook ontzettend dankbaar. Nog maar een paar maanden en dan kan Denise eindelijk haar meisjesnaam van zich afschudden. ,,Ik heet Elders. En ben daar vroeger best mee gepest. Nog steeds heb ik er een bloedhekel aan wanneer ik het zinnetje ‘elders in het land’ hoor. Maar vanaf 12 december is dat dus afgelopen. Dan heet ik Grosjean. Veel mooier.”

Het initiatief Vier De Liefde is bedacht door het bedrijf Ontdek Een Kasteel. In elke provincie kunnen sponsoren zich aanmelden om een bijdrage te leveren.

Klik hier voor meer informatie over de locatie.

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>