Ja! Magazine — 04 augustus 2012

Martijn van Zanten (32) is er maar druk mee. De Voedseltuin die de hovenier in Rotterdam creëert, is bijna twee voetbalvelden groot. Het braakliggende terrein op de Gedempte Keilehaven is omgetoverd tot een eetbaar paradijs. Dankzij de tuin kunnen honderden gezinnen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, genieten van verse groenten in hun voedselpakket.

Martijn weet waarover hij praat. Hij heeft veel werkervaring in de groensector. In het verleden heeft hij gewerkt bij een hovenier, een boerenbedrijf en een tuinder, om daarna de studie Wild Life Management te gaan doen bij het Van Hall Instituut in Leeuwarden. Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in permacultuur bij de Permacultuur School Nederland. Hij weet alles van vogels, wilde planten en plant-dierrelaties. En van het aanleggen van natuurlijk en eetbare tuinen. Want dat is wat hij dagelijks doet met zijn bedrijf, Simple Food. Of deed. Want zijn vrijwilligerswerk als projectmanager bij stichting Voedseltuin slokt momenteel zoveel tijd op dat hij amper nog aan zijn eigenlijke, betaalde werkzaamheden toekomt.

,,Deze zomer komen overal appels, peren, bramen, bessen en noten uit de grond. Het is één grote smikkeltuin”, lacht hij. ,,Lekker, puur natuur en voor een goed doel”, aldus de bedenker van de tuin. ,,Alle groente en fruit wordt in pakketten van de Voedselbank gestopt. Ook komt er een plukweide, waar je gratis bloemen kunt plukken om weg te geven. We hopen minstens duizend gezinnen te kunnen trakteren op onze eerlijk geteelde groenten en fruit. Gratis en voor niets.”

Wilt u als vrijwilliger meerwerken aan het project van Stichting Voedseltuin Rotterdam? Of wilt u meer informatie over dit project?

info@voedseltuinrotterdam.nl

www.voedseltuin.com

Share

About Author

Ja!

(0) Readers Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>